lauantai 25. lokakuuta 2014

Kännyköistä itkeminen

Voi riemua! Helsinkiläinen viiniravintola ylpeänä mainostaa kuinka heillä saa alennusta, jos asiakas jättää kännykkänsä parkkiin lukkojen taakse. Käytäntö on tuttu peruskouluista, joissa kännykkäparkkeja on kokeiltu jo muutaman vuoden ajan. Siinä se ongelma juurikin piilee.

Me jotka menemme viiniravintolaan juomaan viiniä olemme aikuisia. Meitä ei kuulu holhota koska meille ainakin teoriassa on kasvattaessa annettu valmiudet joilla kykenemme kontrolloimaan omaan elektroniikan käyttöämme. Me osaamme keskustella toistemme kanssa silloin kun siihen on tarvetta. Osaamme myös halata ja nussia, kun siltä tuntuu, eikä elektroniikka vie sitä meiltä pois.

Jos viereisessä pyödässä kaksi ihmistä toistensa kanssa keskustelemisen sijaan selaa kännykkäänsä, niin mieti se tätä kautta: Jos nämä ihmiset molemmat lukisivat sanomalehteä, taikka kirjaa, et näkisi siinä mitään kummallista.

Kun joku kaivaa kännykän esiin kesken sinun puhumisesi ja alkaa selata Instagramia, ei siitä loukkaantuminen ole kauhean järkevää. Se on hienovarainen vihje siitä, että se mitä sanot ei ole kauhean mielenkiintoista. Ei ole kuuntelijan vika, jos et ole mielenkiintoinen.