perjantai 10. lokakuuta 2014

Kulttuurissamme on virhe

Norja. Huolestunut someaalto pyyhkii läpi maan. 12-vuotias tyttö on menossa naimisiin 39-vuotiaan miehen kanssa. Blogin kuvissa on vaalea tyttö ja tyypillinen norjalainen villapaitaan sonnustautunut mies. Jokainen norjalainen voi samaistua heihin.

Ja minua vituttaa. Olen vuosien aikana puhunut Eurooppaan tuotujen tyttöjen ja naisten tilanteesta. Toki olen mulkku, koska en voi kuin puhua heidän puolestaan. Nämä tytöt ja naiset alistetaan ja raiskataan joka päivä. Jotkut harvat selviävät hengissä takaisin kotiin.

Aivan samoin maailmassa joka vuosi 39 000 tyttöä pakkonaitetaan miehille. Hinta vastaa suunnilleen yhtä televisiota. Yhtä vitun kuppaista televisiota josta voi tuijottaa, kuinka makeaa elämää isoperseiset naiset viettävät miljooniensa kanssa. Jossain keskellä slummia peltihökkelissä.
Ihmiskunnan rikoksia ovat köyhyyden salliminen ja kuvitelmat eriarvoisuudesta syntyperään vedoten, niin sukupuolen, rodun, kuin varallisuudenkin pohjalta.

Jos Plan olisi perustanut blogin jossa pakkonaitettavana olisi ollut jonkin muun kuin keskimääräisen norjalaisen kaltainen tyttö, olisiko ketään kiinnostanut? Tohdin vahvasti epäillä. Minun päähäni ei mahdu sellainen ajattelu, jossa kaikki ihmiset eivät ole saman arvoisia.

Inhimmillinen katastrofi on täysin saman mittainen tapahtuu se sitten Skandinaviassa, lähi-idässä, tai Etelä-Amerikassa. Ja se televisio josta näitä inhimmillisiä katastrofeja voidaan tarkkailla? Ei vaikuta meihin mitenkään. Miksi?