keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Punahilkka

Tapahtui ehkä noin kaksi viikkoa sitten eräässä kuntaliitoksessa yhdistyneessä maaseutukylässä. Punahilkan äiti pyysi Punahilkkaa viemään isoäidille palvelutaloon jotain syötävää, sillä näinä päivinä ei ollut ollenkaan varmaa, että palvelutalossa oli hoitajilla aikaa viedä vanhuksille ruokaa. Ja niin Punahilkka otti kankaisen ruokakassin mukaansa ja lähti ajelemaan polkupyörällä kohti isoäidin palvelutaloa.

Ei tullut metsätiellä vastaan isoa pahaa sutta, eikä kukaan sellaista ollut maaseutukylän metsissä koskaan nähnytkään livenä, mutta oli niitä silti hyvä pelätä ihan varmuuden vuoksi. Kyläkokouksen tuloksena olikin lähetetty maa- ja metsätalousministeriöön kirje jossa vaadittiin lupaa kaataa muutama susi, jos sellainen jollakin ihmeellisellä metodilla jostain löydettäisiin.

Punahilkka pyöräili ohi konkurssin partaalla olevan kyläkaupan jossa oli myös postiasiamiestoimisto. Sen portailla istui metsästäjä selaamassa älypuhelimestaan riistakameran ottamia kuvia. Punahilkka ei pysähtynyt juttelemaan metsästäjän kanssa, sillä jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja, ja Punahilkalla oli puberteetin myötä alkanut rinnatkin kasvaa, niin oli syytä olla varuillaan.

Palvelutalon pihassa Punahilkka lukitsi pyöränsä, sillä näinä päivinä fillarit katosivat telineistä heti, kun silmä vältti ja Punahilkalla sattui vielä olemaan erittäin haluttu Jopo kulkimenaan. Sisällä palvelutalossa isoäiti makasi huolestuneena vuoteessa kuuntelemassa Yle Puheelta mokutuspaatosta, sillä häntä pelotti, että tätä menoa koko kylä on täynnä muslimeja ja pian olisi paikat pullollaan mattokauppiaita ja minareetteja. Varsin realistinen pelko 250:n asukkaan maaseutukylässä.

Punahilkka ruokki isoäidin ja kyseli tämän kuulumisia. Kuulemma rakas Paavo Väyrysen ja tämän vaimon kuvalla varustettu kahvikuppi oli mennyt lattialle pudotessa rikki. Seiska ei taaskaan ollut postissa tullut. Tämä oli varmasti postin vika, eikä sen faktan, että isoäiti oli seniiliyttään unohtanut laskun maksamatta. Punahilkka lupasi laittaa jonkin iltapäivälehden foorumille asiasta valituksen.

Syötyään kasvislasagnen ja juotuaan rasvattoman maitonsa pieraisi isoäiti mehevän pierun ja kysyi Punahilkalta "kukas sinä oot?" Sen pituinen se.