tiistai 25. marraskuuta 2014

Bumble

Tinder on saamassa itselleen kilpailijan, Bumblen. Siitäkin huolimatta, että menetän joidenkin silmissä kasvoni, tunnustan pitäväni Tinderistä. Se on kautta historian ensimmäinen todella onnistunut tapa saattaa ihmisiä yhteen. Eräs ystävistäni on ihan oikeasti löytänyt tätä kautta itselleen poikaystävän!

Bumble mainostaa olevansa kunniallinen ja siivo versio Tinderistä. Käytännössä ero on siinä, että Bumblessa keskustelun voi aloittaa ainoastaan nainen. Kyllä, nyt saa jokainen feministi vetää pullan väärään kurkkuun: Naiset ovat jälleen kunniallisia, aivan kuin 1800-luvun Englannissa.

Tinderin mukavuus perustuu siihen, että se ei tuomitse ketään. Moni hakee pelkkää seksiä, ja toiset hakevat syvällisempää suhdetta. Tinder on tasa-arvoinen kaikille. Vaikka kokemukseni mukaan keskustelun aloittaa melkein aina mies, se ei ole sovelluksen vika, vaan se on ihmisten itsensä vika. Ja jos keskustelun osapuolia ei miellytä toisen jutut, ei keskustelua ole pakko jatkaa.

Bumble ei varsinaisesti muuta yhtään mitään. Keskustelu voi aloittajan rajoittamisesta huolimatta olla ihan yhtä laadukasta, tai surkeaa. En tiedä tuleeko Bumblesta oikeasti varteenotettavaa kilpailijaa Tinderille, mutta yhtään kunniallisempia ihmisiä ei tule siellä olemaan.

Mitenkähän Bumble suhtautuu homoseksuaaleihin? Kysyykö sovellus, oletko antava, vai ottava osapuoli...