maanantai 1. joulukuuta 2014

Lihava leidi ei ole vieläkään laulanut

Päätin palata parin päivän takaiseen aiheeseeni, koska siihen tuntuu liittyvän epäselvyyksiä.

On totta, että olisi ennen kuulumatonta, että edellisen eduskunnan tekemän äänestyksen pohjalta tehtyä lakialoitetta ei seuraavan kauden hallitus veisi läpi. Mutta se on vain ennen kuulumatonta. Mahdotonta se ei ole. Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen on myöskin jo ilmoittanut, ettei hän, tai hänen puolueensa suostu tätä lakia läpi ajamaan.

Juha Sipilä on luvannut kunnioittaa eduskunnan päätöstä, mutta Timo Soini ei ole tähän asiaan vastannut mitään muuta kuin sen, että häntä vituttaa. Ja sen, että tämä on punavihermädätystä. Ei siis hänen osaltaan olisi mikään yllätys, ettei hän nyt tehtyä päätöstä kunnioittaisi. Jos perussuomalaiset ovat se puolue joka muodostaa hallituskoalition, on hyvin oletettavaa, että tästä laista tulee vielä melkoinen vääntökapula.

Sinänsä Timo Soini on oikeassa, että nyt läpi mennyt lakialoite on ollut toimiva kampanja. Ja se nimenomaan on ollut kampanja. Sikäli kun eduskunnassa on alettu kuuntelemaan kansan tahtoa näiden aloitteiden kautta, ollaan myös tavallaan hämärretty demokratian käsitettä. Nyt on siis mahdollista saada asioita läpi toimivan kampanjan kautta. Sitä kutsutaan lobbaukseksi, eikä se siis ole puhdasta demokratiaa, vaikka lobbareina onkin kansa itse.

Tämän takia on siis edelleenkin erittäin tärkeää, että ensi kevään eduskuntavaaleissa äänestetään niitä henkilöitä ja puolueita jotka ovat valmiita tukemaan tämän lain läpi viemistä. Se vahvistaa lain demokraattista henkeä, eikä sitä vastustavat henkilöt pääsisi vuosien saatossa nakertamaan sen pohjaa sanomalla tätä onnistuneeksi kampanjaksi.