perjantai 9. tammikuuta 2015

Emme saa sortua vihaan

Meitä monia suututtavat ja kauhistuttavat Pariisin tapahtumat. Olemme tottuneet ajatukseen, että saamme sanoa mitä ajattelemme ilman, että meidän tarvitsee pelätä. Ja niin se pitäisikin olla.

Kuten niin usein ennenkin, yhden ääriajattelevan ryhmän teot helposti leimautuvat joidenkin ihmisten mielissä kokonaisen kansanryhmän syyksi. Eurooppaa ravistelee jo valmiiksi islaminuskon vastainen liike joka varmasti saa Pariisin tapahtumista lisää bensaa liekkeihinsä. Ironista kyllä tämä islaminuskon vastainen liike vetoaa hyvin usein kristillisiin arvoihin. He siis tekevät aivan samaa kuin ääriajatteluun ja tekoihin sortuneet islamistitkin.

Jos haluamme maanosamme olevan rauhallinen, on meidän myös toimittava sen mukaan. Emme saa sortua vihaan, toisten syrjimiseen, tai sellaiseen arvosteluun joka ei rakenna yhteistä tulevaisuutta. On helppo osoittaa sormella syyttävästi ja olla näkemättä omaa aggressiotaan.

Nyt ei ole aika aloittaa noitavainoa, nyt on aika välittää toisistamme. Charlie Hebdon uhrien muisto koskettaa meitä jokaista tavallamme. Sen pitäisi olla yhdistävä, ei erottava tekijä.