lauantai 7. helmikuuta 2015

Tarjoan Iso H:lle takaisin tunkkiaan

Aiheena on valitettavasti jälleen politiikka. Lakkaan kirjoittamasta tässä blogissa politiikasta sinä päivänä, kun ihmiset alkavat argumentoimaan politiikassa järkevästi.

Tuossa reilu viikko sitten räppärinä ja anarkistina tunnettu Iso H väläytteli ideologiaansa Noin viikon uutisissa. Minulla sinänsä ei ole mitään anarkisteja vastaan, koska itsekin lukeudun osittain sellaiseksi. Ihminen jossa ei ole anarkiaa, on kyvytön uhmaamaan huonoa johtamista.

Mutta Iso H vituttaa minua. Ei henkilönä, vaan sen takia, että hän pilaa maailman. Anarkistit jotka väittävät, ettei äänestäminen kannata ovat pahoja. Eivät ehkä tahallaan, mutta jos eivät tahallaan niin sitten tyhmyyttään.

Anarkismi on luokiteltavissa työväenliikkeeksi siinä missä vasemmistolaisuuskin. Anarkistista puoluetta ei ole olemassakaan koska se olisi oxymoron, ei anarkistille jää paljoakaan muuta vaihtoehtoa kuin äänestää vasemmalta.

Miksi sitten anarkisti äänestäisi vasemmalta?

1: Koska muuten oikeisto voittaa. Oikeistossa ei juurikaan äänestämättä jättäviä anarkisteja liiku, joten oikeistoa ei itketä äänestysprosentin laskeminen. Se pelaa heidän pussiinsa.

2: Koska on helpompi muuttaa maailmaa joka ei ole täysin mätä. On olemassa tietty logiikka, että kansa nousee barrikadeille vasta sitten, kun on tarpeeksi paha olla. Tällä logiikalla toki kannattaa jättää äänestämättä. Mutta oikeassa maailmassa muutoksien teko on helpompaa, kun tavoite on lähempänä. Jalkapallo vain yksinkertaisesti menee paremmin maaliin maalialueelta kuin puolestavälistä kenttää. (Anteeksi soinismi.)

Ymmärrän kyllä, ettei anarkisti mielellään tue puoluepolitiikkaa äänestämällä. En minäkään sitä mielelläni tee. Mutta se miten minä katson tätä asiaa on ikävä kyllä ultimaatumi: Joko äänestän, tai äänestän Kokoomusta.