torstai 26. maaliskuuta 2015

Naisten kuvia

Oletteko huomanneet mitä tapahtuu, kun nainen laittaa kuvansa nettiin? Jos kuvaa on mahdollista kommentoida, syntyy pienimuotoinen massaliike, jossa joukko toisia naisia ryntää kertomaan, että kuvan laittanut henkilö on kaunis.

Ilmeisesti naisen asema on sellainen, että se heikkenisi jos ensimmäinen kommentoija olisi mies. Sillä ei ole merkitystä olisiko kommentti kehuva, tai haukkuva. Vain sillä on väliä mitä kommentoijan jalkojen välissä liikkuu.

Naisia on vaikea syyllistää tästä ilmiöstä, mutta ikävää se sinänsä on. Se nimittäin vaatii vaivannäköä. Jos joukko ei olisi aina uuden kuvan ilmestyessä nettiin valmiina pitämään puolustuslinjaa, tapahtuisi katastrofi.

Ja ikävä kyllä, ilmiö heikentää minunkin asemaani. Miehenä en voi sanoa naispuolista ihmistä kauniiksi ilman, että se herättäisi tässä puolustuslinjassa epäilyksiä motiiveistani.

Tietenkin on olemassa sivuilmiö, jossa näennäisesti ollaan vapaita näistä paineista. Naiset laittavat nettiin kuvia joissa heidän pyrkimyksensä on saada aikaan mahdollisimman hauska, tai hirvittävä ilme. Jos olisin piru, kommentoisin sellaista kuvaa seksikkääksi. Onneksi en ole piru.

Kumminkin jos feministinen liike epäonnistuu, oli kaikkien naisten äiti varoituksineen oikeassa: "Jos teet tuon ruman ilmeen, jää naamasi ikuisesti sellaiseksi!"