maanantai 25. toukokuuta 2015

PKN on punk

24.5.2015 kansa kokoontui Piritorille juhlimaan Pertti Kurikan Nimipäivien paluuta Euroviisuista. Tai noh... Kansalla tarkoitetaan noin tuhatta ihmistä. Timo Soinin mielessä se voisi olla koko kansan mielipidettä edustava otos, jos se sattuisi olemaan samaa mieltä hänen kanssaan, siis kansa.

Paikalla oli myös kattava määrä mediaa. Tapahtumaa saattoi seurata livenä neljästä eri lähteestä, mikä on miltei saman verran kuin hallituskoalition julkistamistilaisuudella muutama viikko aiemmin. Ei huonosti tapahtumalta, joka syntyi Punk in Finland -foorumilla PKN-fanien toimesta. Tapahtumalta, jota ei sen suuremmin organisoitu, kuin sopimalla aika, paikka ja kuka tuo PA-laitteet ja kuka tuolit jne.

Mediassa kuvailtiin tapahtumaa "spontaanisti" järjestetyksi. Se on kiertoilmaisu anarkismille. Anarkistiseksi tapahtumaa ei saa mediassa kutsua, sillä anarkiasta saa kirjoittaa mediassa ainoastaan silloin, kun siihen liittyy omaisuuden särkemistä, tai muuta negatiivista. Tapahtuman täytyi siis olla järjestetty. Yhteisöllisen toimimisen mahdollisuutta ei uskallettu, tai tajuttu tuoda esiin.

Netin ihmeellisessä surrealismissa on jopa epäilty tapahtumaa taloudellista voittoa tavoittelevaksi. Joillekin tuntuu olevan mahdotonta käsittää, että joku tekisi jotain ihan vaan hyvän mielen takia. Nyt kumminkin kävi niin, että tämä tapahtuma tapahtui juuri siksi, että PKN- fanit halusivat toivottaa yhtyeen tervetulleeksi takaisin Suomeen; kotiin. Vailla mitään muuta hyötyä kuin hyvän mielen niin itselleen, muille faneille ja erityisesti PKN:n jätkille.

Mediassa myös usein nähdään sellaisia lausuntoja, joissa PKN on erilaisuuden sanansaattaja. Ja varmaan monille se onkin sitä. Tapahtuman keskiössä olleille PKN-faneille yhtye ei kumminkaan edusta erilaisuutta, vaan samanlaisuutta. PKN on heille aitoa punkia, eikä sen jäsenten kehitysvammaisuus ole mikään erikoisuus. Se osoittaa kyvyttömyyttä ymmärtää välittämistä muita ihmisiä kohtaan, jos ei pysty ymmärtämään PKN-faniutta minään muuna kuin ulkokultaisuutena.

PKN on punk, ja punk on rakkautta lähimmäistä kohtaan. Se, jos mikä, oli neljän suoran lähetyksen arvoista!