perjantai 5. kesäkuuta 2015

Lavarunoilijoita videolle

Suomalaisella runoudella menee nykyään hyvin. Yhtään tarkoittamatta paheksumista oli Saarikosken ja Mellerin aika runoudessa elitististä. Mielestäni olen oikeutettu pieneen henkselien paukutteluun, kun olen osaltani tehnyt työtä sen eteen, että runous olisi meidän jokaisen taidetta. Helsinki Poetry Connectionin suuri palvelus suomalaiselle yhteisölle on juuri siinä, että se on antanut mahdollisuuden kaikille esittää runoutta.

Yksi puutos on kumminkin vaivannut tätä suomalaisen lavarunouden kenttää. Lavarunoilijoiden esityksiä on onnistuttu taltioimaan tavattoman vähän videolle. Asia on vaivannut itseäni siihen pisteeseen saakka, että päätin tarttua lusikkaan. Olenkin siis kuvannut jo muutamia lavarunoilijoita lausumassa tekstejään ja tarkoituksena on tulevaisuudessa kuvata lisää. Paljon lisää.

Mitään pitäviä aikatauluja en pysty lupaamaan milloin alan julkaista taltiointejani, koska teen tätä harrastuspohjalta. Kumminkin pian tulee ensimmäiset videot pihalle. Videot julkaistaan Youtubessa ja linkitetään myös tähän blogiin. Toivottovasti niistä on iloa mahdollisimman monelle!