keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Innovaatio ihan ilmaiseksi

Tässäpä innovaatio jonka annan ihan ilmaiseksi Suomen päättäjille toteutettavaksi. On nimittäin syntynyt huolta palautettavien turvapaikanhakijoiden kustannuksista. Eikä ihme, sillä lentäminen ei ole ihan halpaa puuhaa.

Siksipä ehdotan. Suomen valtiolla on iso osakkuus Finnairilla. Valtiolta on järkevää käyttää palautukseen Finnairin koneita. Samalla valtio saa siis osan kuluista kuolletettua. Ongelmaksi jää paluulennot jotka ovat tyhjillään.

Siihen on olemassa helppo ratkaisu: Finnairin paluulennoilla voisi kuljettaa Suomeen haluavia turvapaikanhakijoita. Turvatarkastukset täytyisi hoitaa toki erityisellä huolella, mutta pakolaisilla harvoin on mitään suurta omaisuutta mukanaan. Paperien kanssa toki täytyisi suorittaa jokin poikkeuskäytäntö.

Koska pakolaiset maksavat salakuljettajillekin melkoisia summia voisi byrokratiaan tarvittavat kustannukset kuollettaa pakolaisten omalla rahalla, ja lisäksi melkoisella varmuudella sillä summalla kuollettuisivat myös iso osa lentämisen kustannuksista.

Ratkaisun hyviä puolia:

-Finnairin liikevaihto kasvaa.
-Turvapaikanhakijoiden turvallisuus kasvaa.
-Salakuljettajien rikollinen bisnes kärsii.
-Työllisyys lisääntyy (erityisesti kielitaitoisilla maahanmuuttajilla).

Ratkaisun huonoja puolia:

-Immonen tarvitsee repimiensä pelihousujen tilalle uudet.