keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Vaihtoehto pakolaiskeskuksille

Olen filosofiassa pelkkä diletantti, mutta silti minussa herää kummeksunta katsellessani pakolaiskeskusten perustamisen vastustamista. En oikein käsitä mitä pakolaiskeskusten vastustamisessa vastustetaan. Paitsi tietenkin sitä, että omassa elinpiirissä tapahtuu yleensäkin jotain.

Pakolaiskeskusten vastustaminen on todellisuuden kieltämistä. Fakta nimittäin on se, että Eurooppaan saapuu miljoonalukeman ylittävä määrä ihmisiä. Pelkästään Saksaan tulee arvioiden mukaan 800 000 ihmistä. Tämän ihmisvirran pysäyttäminen ei taida olla humaanein keinoin, eikä edes epähumaanein keinoin mahdollista.

Pakolaiskeskusten vastustamisella vastustetaan ehkä sitä tajuamatta keinoa käsitellä pakolaisasiaa. Halutaan, ettei koko asiaa olisi olemassakaan. Realismi on tässä puuhastelussa täysin kadonnut luonnonvara.

Yksi hilpeä perusteluksi yritetty lause on "ihmisiä pitää auttaa heidän kotimaassaan". Juu-u.  Miten ihmisiä autettaisiin heidän kotimaassaan, kun näissä maissa on käynnissä sekasortoinen tilanne, jossa ei ole minkäänlaista infrastruktuuria?

Yksi mikä tulee mieleen, olisi sotilaiden vieminen puolustamaan siviilejä. Jotenkin vain tuntuu siltä, että pakolaiskeskusten vastustajien into auttaa ihmisiä heidän kotimaassaan on tasan nolla. Varsinkin, jos oma henkiriepu joutuu linjalle. Ja vaikka ihmisiä autettaisiin heidä kotimaassaan on meillä yhäkin nämä pakolaiset Euroopassa.

Käytännössä katsoen siis vaihtoehtona pakolaiskeskuksille olisi täysimittainen sota. Näppärää, eikö totta!