lauantai 3. lokakuuta 2015

Yksityishenkilönä fasisti

"Emme ole mukana puolueena tai piirijärjestönä, mutta Tampereen perussuomalaiset on päättänyt osallistua bussin kustannuksiin. Haluamme antaa tukemme niille, jotka kannattavat tiukempaa rajapolitiikkaa. Mukaan on lähdössä Tampereen perussuomalaisia yksityishenkilönä", perustelee perusuomalaisten Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja Heikki Luoto Helsingin Sanomissa.

Tämä ei ole ihan ensimmäinen kerta, kun joku perussuomalaisista vetoaa jonkun poliittisen toimijan tekevän jotain yksityishenkilönä. Ja jostain merkillisestä syystä yksityishenkilönä toimimiseen on yleensä liittynyt ulkomaalaisiin kohdistuva fasistinen puuhastelu. Ei tarvitse edes olla kauhean ilkeä väittääkseen, että kyllä tämä on ihan tietoista hämärtämistä.

Nyt sitten ihan selkeyden vuoksi: poliittinen toimija ei ole yksityishenkilö muutoin kuin paskalla istuessaan. Kaikki muu vaikuttaa hänen luotettavuuteensa poliittisena toimijana.

Ainoa syy miksi puolueen piirijärjestö haluaa sanoa, että joku sen jäsenistä toimii yksityishenkilönä, on että piirijärjestö tietää jäsenensä toiminnan moraalisesti arveluttavaksi, mutta ei halua kantaa siitä vastuuta, sillä se saisi myös järjestön näyttämään moraalisesti arveluttavalta. Mitä se tietenkin on.

Pirkanmaan persut siis puuhastelevat "ihan pikkasen fasistista" askaretta, mutta järjestö haluaa pestä kätensä vastuusta omien jäsentensä luotettavuudesta.