tiistai 1. joulukuuta 2015

Juhan vaikea yö

Juhalla oli vaikea yö. Hän painiskeli moraalisen ongelman kanssa. Aiemmin illasta nimittäin oli hänen toiselle olkapäälleen istunut enkeli ja toiselle paholainen. Eihän sen kanssa mennyt pitkään, että pahoilainen tietenkin voitti, mutta kun enkeli ei ollut suostunut menemään pois.

Juha oli aivan aluksi vain pyytänyt enkeliä poistumaan, mutta enkeli istua kökötti kädet ristissä paikallaan. Sitten Juha oli ottanut enkeliä pillistä kiinni ja yrittänyt viedä enkelin ulos makuuhuoneesta, mutta jotenkin enkeli oli päässyt irti otteesta.

Nyt Juha jahtasi pitkin huonetta lentelevää enkeliä vaatekomeron perältä löytyneellä tennismailalla. Enkeli ilkkui Juhaa. "Et sinä minusta noin vain pääse eroon, vaikka kuinka läiskisit! Totuus kumminkin seuraa perästä!"

Lopulta Juha sai jahdattua enkelin nurkkaan. Juha nosti  sadistinen ilme kasvoillaan tennismailan ilmaan. Enkeli totesi hävinneensä ottelun, mutta sanoi ennen taivaallisiin ulottuvuuksiin poksahtaen katoamistaan "pian sinulla on viisi miljoonaa enkeliä lyötävänä".