keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Vuoden epärehellisin äänestys

Tämä on todistajanlausuntoni 2.12.2015 illan tapahtumista.

Noin kello 9:20 Punk in Finlandille ilmestyy postaus, johon on linkattu maahanmuuttokriittisen ryhmän järjestämä nettiäänestys. Ehdokkaina on Sebastian Tynkkystä, Jussi Halla-ahoa ja näennäisen tasapuolisuuden vuoksi myös vasemmiston edustajia, kuten Li Andersson (joka tosi alunperin äänestyksessä oli Lii Andersson).

Viisitoista minuuttia myöhemmin havaitaan, että äänestystä pystyy manipuloimaan äänestämällä useaan kertaan. Niinpä Punk in Finlandilla käynnistyy "salamasota" johon itsekin osallistun, jossa äänestetään Li Anderssonia. Noin parissa kymmenessä minuutissa Li onkin tämän "demokraattisen" äänestyksen johdossa.

Lin saavutettua ykköspaikan ylläpito huolestuu (ja korjaa myös Lin nimen oikein kirjoitetuksi). Muutamassa sekunnissa Halla-aho kerää itselleen 500 ja myöhemmin toisessa muutamassa sekunnissa 1000 ääntä.

Seuraavaksi James Hirvisaari saa maagiset tasan 1400 ääntä ja pompsahtaa äänestyksen hänniltä toiseksi.

Tässä vaiheessa allekirjoittanut on jo luovuttanut omalta osaltaan äänestyksen manipuloinnin, jota sinällään pidän täysin sallittuna sillä äänestyksen säännöt eivät toimintaa kiellä, eikä sitä ole teknisesti myöskään kyetty estämään.

Miksi kerron tämän teille? Siksi, että tapaus opettaisi meille jotain: Internet on pullollaan kaikenlaista mielipidettä jota pidetään koko kansan mielipiteenä. Todellisuudessa validia tietoa on netistä hyvin vaikea löytää. Luotettava tieto perustuu aina siihen kuka sen esittää ja millä näytettävillä perusteilla.

Toivotan kaikille oikein hyvää ensi sunnuntaina vietettävää itsenäisyyspäivää. (En aio osallistua mellakointiin tänäkään vuonna, vaan viettänen illan kotisohvalla.)

...

PS: Aasinsillalla voisi kysyä, onko esimerkiksi pääministeri luotettava koko kansan johtohenkilö, jos hän politiikan ulkopuolisessa elämässäkin varallisuuden ja yhtiöomistuksen osalta edustaa sellaisia intressejä, jotka eivät ole koko kansan intressejä? Ihan vaan demokratiaa ajatellen...