torstai 14. tammikuuta 2016

Oi, oi, Oinonen!

Tämän päivän absurdein poliittinen selkkaus käytiin Kuopiossa.

Ensinnäkin olen sitä mieltä, että lehdistön huomion kääntäminen itseensä tällä tavalla, kuten kansanedustaja Pentti Oinosen onnistui tehdä on aivan yhtä surullista, kuin vaatteiden pois ottaminen baarissa kolmiolääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Toisekseen mitä helvetin helvettiä?!!

Minun ymmärrykseni mukaan koko kupletin juoni meni suunnilleen näin, että Oinonen keksi päästään raiskauksen josta kirjoitti lehteen perustellakseen katupartioiden terpeellisuutta. Juuri passelisti provosoivalla tavalla niin, että poliisikin kiinnostui yhden puhelinsoiton verran, että mistä raiskauksesta Oinonen puhuu.

Seuraavaksi Oinonen näyttää saaneen jonkinlaisen kuningasidean ja keksi siis päästään myös, että poliisi yrittää pidättää hänet kuulusteluita varten. Varmuuden vuoksi hän myös ilmeisesti antoi kuvauttaa itsensä poliisimaijan vieressä seisoskelemassa ikään kuin se todistaisi mitään hänen tarinastaan.

Kaiken kukkuraksi Oinonen onnistui koko prosessin aikana lipsauttamaan suustaan harhaisen kuvitelmansa siitä, että on kansaedustajuutensa varjolla yksityiselämässäänkin lain yläpuolella.

Tämä Odysseian takana lienee Oinosella jonkinlainen larppi, jossa katupartioista syntyy hänelle ihan ikioma Sturmabteilung... Ainoa mitä puuttuu on ne kolmiolääkkeet ja mesoaminen baarissa.

Laitan tähän loppuun liudan nopeasti keräämiäni linkkejä tapahtumien kulkuun, mutta suosittelen kumminkin katsomaan ihan muita uutisia. Jossain nimittäin keskustellaan ihan olemassa olevistakin asioista:

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/94969-kuva-poliisi-tavoitti-kohukansanedustaja-oinosen-prisman-parkkipaikalta
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/oinonen-mtv-n-uutisille-soita-kohta-uudestaan-minua-viedaan-nyt-poliisiautoon/5689428
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452741936245.html
http://www.radiorex.fi/paikallisuutiset/uutisarkisto/:newsid/50707
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/94934-oinonen-luin-raiskauksesta-lehdesta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016011420959669_uu.shtml