keskiviikko 3. helmikuuta 2016

FIFA on Ceausescun Romania

Melkein kaikkialla missä on inhimmillistä sivistystä edes rahtunen pelataan jalkapalloa. Jalkapalloa jopa voisi pitää mittarina alkeellisesta yhtenäiskulttuurista. Siellä missä on futisjoukkue, on myös muita ihmisiä yhdistäviä tekijöitä.

Mutta valitettavasti jalkapallo ei ole yksinään sivistystä. Se on aivan kuten paini kreikkalaisille oppineille vain osa sivistystä. Ja juuri siksi kansainvälinen jalkapallo onkin surkeassa tilassa. Itse lajilla menee hyvin, mutta jalkapallon kattojärjestö on Ceausescun Romaniaa vastaavalla tasolla.

FIFA on korruption läpi syövyttämä. Vaikka Sepp Blatter laitettaisiin tehosekoittimeen ja syötettäisiin kaloille, ei FIFA lakkaisi olemasta korruptoitunut. Vika on siinä, että FIFA ei ole sivistyneiden ihmisten järjestö. Se on jalkapalloilijoiden järjestö. FIFA:n jäsenistöä ei ole hyvin koulutetut ihmiset, vaan ihmiset jotka ovat pärjänneet futiskentän laidoilla ja klubitiloissa.

Jalkapallo on laji joka antaa toivoa sellaisille nuorille joilla ei ole muuta toivoa. Ja hyvä niin. Se vain on johtanut tilanteeseen, että lajin johtava eliitti koostuu räikeän selkeästi narsismista kärsivistä banaaleista hahmoista, jotka eivät itse edes ymmärrä touhunsa olevan eettisesti väärin. Todella väärin.

Jalkapallo on ihmiskunnan kannalta merkittävin asia, mutta se ei ole ilman muuta kulttuuria muuta kuin typerä peli, jota maksaläikkäiset Mr. Burnsit pelaavat nuorten lasten pääkalloilla. Jotta voimme korjata jalkapallon, meidän pitää myös ylläpitää ja kehittää maailmaa siten, että tulevaisuuden nuoret oppivat muutakin kuin potkimaan palloa.

Lopuksi vielä linkki siihen sketsiin joka meillä kaikilla oli mielessä.