sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Andrén rukous ja Timo Soini

Timo Soini kaipaili Huvudstadsbladetin, VIhreän Langan, tai Krista Kososen mielipidettä André Wickströmin twiittiin, jossa tämä kirjoitti: "Maksua vastaan voit rukoilla Timo Soinin kanssa. Rukoilen että Jesus ilmestyy ja tappaa kaikki siellä olevat."

En ole Huvudstasbladet, Vihreä Lanka, tai ainakaan Krista Kosonen, mutta vastaan silti...

Timo Soini saa ihan vapaasti loukkaantua siitä, että André ilmoittaa rukoilevansa Soinin esoteeriseen rukoushetkeen osallistuvien kuolemaa Jeesuksen käden kautta. André muotoili lapsellisen ulostulonsa siinä mielessä näppärästi, että Suomessa toistaiseksi saa rukoilla ihan mitä mieleen sattuu pälkähtämään ja sen jopa voi tuoda julki. Andrén kannalta tämä twiittaus on siinä mielessä surullinen, että se sai hänet näyttämään melkoisen tyhmältä ihmiseltä.

Mutta jos minulta kysytään, niin Andrén (väitetty) rukoustoiminta tuntuu silti ihan rahtusen vähemmän kuumottavalta, kuin ulkoministerimme 120 euroa maksavat esoteeriset rukoushetket, joiden tarkoitus tuntuisi olevan pyrkimys pyhittää poliittinen eliitti. Se näyttää ulospäin sellaiselta touhulta, että tärkeämpi vallanjakaja Soinille on hänen Jumalansa kuin hänen äänestäjänsä.

Andrén olisi ollut hyvä pitää suunsa soukemmalla, sillä nyt Soini sai mainion lyömävälineen hänen twiitistään. Soini olisi varmasti keksinyt jonkin muunkin lyömävälineen häntä vastustavien kansalaisten pilkkaamiseen, mutta ei näitä tarvitsisi ihan tarjottimella anniskella.

Pähkinänkuoressa mielipiteeni on seuraava: aggressiivinen populismi ei sovi poliitikolle eikä koomikolle kummallekaan, joten molemmat, André sekä Timo, voisivat keskittyä jatkossa vaikka kalastamiseen.