tiistai 1. maaliskuuta 2016

Munaton kampanja

Viime viikolla perusnuoret aloittivat kampanjan, jossa harhaanjohdettuina väittivät pseudotieteeseen nojaten, että sukupuoli-identiteetti ja biologinen sukupuoli olisivat yksi ja sama asia. Sebastian Tynkkysen johtama ryhmä käytti välineenään myös perinteistä uhriutumista: tasa-arvoisempi maailma sortaa niitä joita ei epätasa-arvoinen maailma sorra.

Surkuhupaisan kampanjan "tarkoituksena oli herättää keskustelua". Ja kuten niin monesti näinä päivinä, kun keskustelun herättelijä joutuu sellaiseen keskusteluun, joka ei ole yksimielinen heidän kantansa kanssa, keskustelu lopetetaan kuin seinään.

Elän ehkä kuplassa, mutta perusnuorten harharetkestä syntyi lähinnä muulle kansalle komiikkaa. Sama "poika"-lippis ei sovikaan kaikkien poikien päähän, eikä sama "tyttö"-lippis tyttöjen. Miehistä ja naisista puhumattakaan.

Naurettavin argumenttivirhe oli ehkä väittämä, että feminismi kieltäisi ketää olemasta mitä on. Onko kyse ihan silkasta tietämättömyydestä ja sukupuolentutkimukseen liittyvistä ennakkoluuloista, vai kyvyttömyydestä käsittää, että vaikka itse haluaa rajoittaa muiden vapautta olla, niin muut eivät halua tehdä samoin itselle, niin sitä en tiedä. Sen tietää nuoret itse.

Olennaista tässä harharetkessä olisi nyt se, että keskustelua ei lopetettaisi. Perusnuoret lakaisivat kampanjan maton alle, mutta meidän muiden ei sitä tarvitse tehdä. Perusnuoret eivät sentään syyttäneet emopuolueen lailla median ajojahdista, kun oma yleissivistys jäi keskivertoa yleissivistystä heikommalle asteelle.

Hieno, munaton kampanja! Näitä lisää, niin ehkäpä saavutamme tasa-arvon jo ensi vaaleissa!