sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Hallitus on kuin väkivaltainen poikaystävä

Tänään uutisoitiin, että hallitus kaavailee yliopistoille satojen miljoonien lisärahoitusta. Motiivina on ilmeisesti Bengt Holmströmin Nobel-palkinto. Nobel-palkinnon julkistamisen jälkeen hallituspuolueiden edustajat kilvan toistelivat Holmströmin nimeä, kuin olisivat kaikki hänen parhaita kavereitaan. Näyttää siltä, että hallituksen edustajat ilmoittaisivat ottaneensa Nobelistilta suihin kolme kertaa viikossa viimeisen vuoden ajan, jos sillä saisi kiillotettua omaa kuvaa äänestäjien edessä.

Onhan yliopistojen rahoittaminen hieno juttu. Se vaan kun hallitus ensin kävelytti Blondia aavikon halki antamatta tälle pisaraakaan vettä. Nyt kun Blondi tietää mikä nimi lukee kivessä jonka hautaan aarre on piillotettu on Blondi hallituksen rakkain ystävä.

Hallitus on kuin väkivaltainen poikaystävä. Se ottaa ja antaa mielivaltaisesti asioita. Uhkailee, pelottelee ja hakkaa. Kun hakattu tulee takaisin tajuihinsa se kattaa pöydän koreaksi ja kehuskelee, että hakattu saa kiittää onneaan, ettei tehty pahemmin.

Näyttää siltä, että hallituspuolueidenkin puoluetoimistoihin kannetaan lehtiä ja niistä luetaan kannatuslukuja. On ilmeisesti todettu, että nyt saattaa jäädä seuraavissa vaaleissa kannatus surkean alhaiseksi. Holmströmin Nobel-palkinto oli siis kuin taivaalta tipahtanut keppihevonen. Tällä ratsastetaan seuraaviin vaaleihin, ikään kuin mitään leikkauksia ei olisi koskaan tehtykään.

Ja mikäli tätä hakkaamisesta dementoituneeksi tullutta kansaa tunnen, se laittaa rahansa ensi vaaleissa tälle hevoselle. Harmi, ettei suu- ja sorkkatauti tartu keppihevosiin.