keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän jälkipyykki

Surullista kyllä, on jälleen aika purkaa itsenäisyyspäivän jälkipyykit.

A-ryhmän ja varisverkoston järjestämä Helsinki ilman natseja -demo oli erittäin hieno asia! Harmi, etten itse päässyt paikalle. Livestriimin perusteella poliisi on sen verran viisastunut aiemmasta, että mellakka-aseiden ja hevosten sijaan se käytti autoja blokkina natsien ja ihmisoikeuksia puolustavan joukon välillä.

612 -marssin osalta ei mennyt ihan niin hyvin, mutta tähän ongelmaan palaan myöhemmin.

Se surullisin asia eilisestä on tapaus, joka ennen natsien joukon pääsyä puistoon syntyi yhden omillaan liikkuneen anarkistin ja ruotsalaisen natsin välillä. Poliisin puututtua tilanteeseen päätyivät molemmat minulle täysin käsittämättömästä syystä samaan maijaan. Poliisi on perustellut asiaa tilanteen sekavuudella, mutta on se silti ihan käsittämätön virhe...

Kuten osa varmaan jo tietääkin, niin maijaan joutunut anarkisti on samainen henkilö joka viime vuonna sai poliisin aseen projektiilista kasvoihinsa vammoja. Koska maijaan joutunut ruotsalainen natsi oli käsiradoissa ei hän kyennyt puolustamaan itseään väkivallalta saati mitenkään muutoinkaan pakenemaan tilannetta. On täysin oikeutettua siis todeta, että mitä maijan sisällä tapahtui oli täysin väärin ja ei auta maailmaa millään tavalla. Pieni marginaali anarkisteista ovat ilakoineet tapahtuneesta, mutta valtaosa on tuomminnut teon.

Kaikkein tärkeintä kumminkin on, että pahoinpitelystä epäilty anarkisti on poliisilaitokselta kotiuduttuaan kirjoittanut seuraavan viestin julkiselle foorumille: "Kotona taas. Nyt meni näin tämä itsenäisyyspäivä. Mulla oli niin kova ahdistus Jimin puolesta, että päätin jo viikkoja sitten, että meen siihen natsimarssiin ja teen sen Jimin puolesta. Ei mulla nyt kuitenkaan ole yhtään parempi mieli ja Jimikin on edelleen kuollut, joten enpä tiedä ehkä väkivalta ei oo ratkaisu edes sillon ku vastassa on väkivaltaisia natseja. Vitun paska fiilis. Ei siksi edes mitä tein, vaan siksi ettei siitä ollut yhtään mitään hyötyä. Vanha yritti tehdä asiat tavallaan. Ehkä aika on ajanut vanhasta ohi. En puolustele tekojani ja otan vastaan kaiken paskan mitä tulee. Nyt nukkumaan ja huomenna asiasta lisää jos jollain on kysyttävää." (Toim. huom. Tekstistä muokattu kirjoitusvirheitä pois.)

Kirjoituksen yksi hyvä puoli on se, että tekoa kadutaan. Se toinen oleellinen puoli on teon motiivi. On täysin selkeää, että tilanteessa väkivalta on syntynyt väkivallasta. Ja siksi minun pitää nyt peräänkuuluttaa sitä, mistä meidän kädettömistä ja jalattomista apinoista koostuvaa hallitusta on ennenkin voimakkaasti kritisoitu: natsien laittomiin puuhiin ei puututa mitenkään. Suomen laki kieltää natsijärjestöjen toiminnan! Tästä huolimatta natsit saavat järjestää mielenosoituksia, 612 soihtukulkueita ja pitää yllä jatkuvaa pelon ilmapiiriä.

Jos minulta kysytään, niin anarkistien ei pitäisi käyttää niin paljon energiaa 150 melko väsyneeseen natsiin joiden valta rajoittuu lähinnä impulsiiviseen väkivaltaan. Sen sijaan energiaa pitäisi suunnata enemmän hallituksen ja valtiovallan vastustamiseen, joka loppupeleissä sallii natsien riekkumisen ja pitää muutenkin koko yhteiskuntaa lyhyessä narussa tarjoten kaikille pelkkää keppiä.

Näiden natsien motiivit toiminnalleen kumpuavat hyvin isolti valtiovallan rikoksista yhteiskuntaa vastaan. Natsit eivät natseja hakkaamalla lopu kesken. Natsit loppuvat estämällä natsiliikkeiden syntymekanismit.

Kukkahattutäti on paras antidootti natsismille!