keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Eläköön 100-vuotias Suomi!

Vanhasta kokemuksesta tiedän, että kun haluat tuoda jostakin totuuden esiin, kysyt siltä joka vähiten on asiaan perehtynyt...

Koskaan elämäni aikana en ole nähnyt niin yhtenäistä Suomea kuin eilen illalla. Maamme on ollut aika pitkälti vuoden verran riidoissa koulutuksesta, työttömyydestä, maahanmuuttopolitiikasta, talouspolitiikasta, työllisyydestä, kaivostoiminnasta ja niin edelleen. Sopua oikeiston ja vasemmiston välillä ei ole löytynyt oikeastaan mistään.

Onneksi Suomen Rahapajassa ei tiedetä mitä tehdään... Jostakin itselleni tuntemattomasta syystä 100-vuotisen Suomen juhlistamiseen tarkoitetut juhlarahat annettiin suunniteltavaksi Ilkka Suppaselle, muotoilijalle, jolla ei ainakaan haastattelujen perusteella ole juuri lainkaan ymmärrystä Suomen historiasta tai rahojen suunnittelusta. Tai sitten hän näyttelee helvetin hyvin tietämätöntä.

Kun tähän päälle lisätään työryhmä ja valtiovarainministeri, joita ei olisi voinut prosessin suunnitteluvaiheessa vähempää kiinnostaa mitä ollaan tekemässä, koska 100-vuotisen Suomen juhliminen on tosiaan täysin toissijainen asia, oli tuloksena loistava katastrofi. Parempaa propagandaa ei voisi tahallaan tehdä kansaa yhdistämään kuin huonosti suunniteltu juhlaraha!

Melkein nousee kyynel silmäkulmaan, kun ajattelen miten kaikki suomalaiset lapsesta vaariin, natsista anarkistiin ja köyhästä rikkaaseen nousevat yhteisrintamassa kansakunnan suurinta uhkaa vastaan; nimellisarvoltaan oleva viiden euron kolikko! Vapise Putin!