lauantai 13. toukokuuta 2017

Fasismi on liberaalin oikeiston kantoaasi

Siitäkin huolimatta, että inhoan tatuointiselittämistä, aloitan tämän kirjoituksen kertomalla tuoreimmasta tatuoinnistani, sillä se liittyy olennaisesti havaintooni siitä, miten ihmisten ymmärrys politiikasta on vääristynyttä.

Otin siis hiljattain uuden tatuoinnin. Tatuoinnissani on antiikin Kreikasta tuttu ornamentti joka tunnetaan Suomessa nimellä juokseva koira. Juoksevalla koiralla ei ole historiallisesti mitään merkitystä, se on vain koristekuvio jota käytettiin paljon erilaisissa käyttöesineissä. Kuvio on kuitenkin viimeaikoina joutunut Kreikassa erikoiseen valoon. Kultainen aamunkoitto käyttää kyseistä kuviota omissa tunnuksissaan. Ottaessani tatuointia, olin tietoinen tästä asiasta, mutta en antanut sen häiritä, sillä kyllähän ihmisille on selkeää, että natsit yksinkertaisesti käyttävät tätä kuviota pelkästään omiin tarkoituksiinsa.

Sittemmin olen oppinut, että isolle osalle ihmisiä tämä asia ei ole lainkaan niin selkeää. Siitäkin huolimatta, että tatuoinnissani oleva juokseva koira eroaa muodoltaan kultaisen aamunkoiton käyttämästä kuviosta ja tatuointini yhteidessä on selkeä anarkistinen sanoma ja tatuoinnin kantajana kulkee vieläpä ihminen jonka koko olemus huokuu marxilaista sanomaa, niin säännöllisen usein ohikulkijat pysähtyvät kyselemään miksi olen tatuoinut ihooni natsisymbolin.

Symboliikka on siitä vaikea laji, että sitä ymmärtääkseen täytyy tietää paljon historiaa. Ja useimmat meistä eivät tiedä historiasta kuin sen pintaraapaisun jonka kukin valtio pohjakoulutuksena kansalaisilleen antaa ja loput tulee iltapäivälehdistöltä. Iltapäivälehdet puolestaan eivät koskaan käsittele historiaa tieteen kautta, vaan sen kautta mikä milloinkin sattuu olemaan lehteä eniten myyvä populistinen näkökulma.

Tätä reikää juurikin natsit käyttävät hyödykseen. Ja se on hyvin tehokasta. Olen käynyt viimeaikoina monta keskustelua aiheesta fasismi vs. liberalismi. Keskustelun asettelu on todella mielipuolinen. Se asettaa kaikki fasismin ulkopuoliset ideologiat yhdeksi ja samaksi asiaksi. Tämä omituinen dikotominen asettelu ei ole ainoastaan aivan liian suosittua, vaan myös helvetin vaarallista.

Kun liberalismin kaikki eri suuntaukset niputetaan yhdeksi ideologiaksi, luodaan erittäin voimakasta mielikuvaa vaihtoehdottomuudesta. Ja tämä vaihtoehdottomuuden mielikuva on juuri se joka tekee fasismista tänä päivänä vahvan. Ainoa todellinen tapa vastustaa natseja on alkaa keskustella liberalistisen oikeiston ja vasemmiston eroista. Tuoda esiin sitä faktaa, että vasemmiston ja oikeiston välillä voi tehdä valintoja. Monikaan asia ei ole niin surkeaa katseltavaa kuin puoluejohtajat jotka televisiossa istuvat samassa pöydässä ja luovat mielikuvaa, että "samassa veneessä ollaan".

Jostain "merkillisestä" syystä erityisesti liberaali oikeisto haluaa luoda kuvaa "vastakkainasettelun aikojen loppumisesta". Suomessa tasavallan presidentin lisäksi kovimpia äänitorvia tämän valheen levittämisessä on Tuomas Enbuske joka lähes päivittäin runkkaa paperille liudan olkiukkoja ja päättää loogisen syöksykierteensä sommitelmiin joissa esittää, että "puoluepolitiikka on kuollut".

Liberaali oikeisto ja liberaali vasemmisto ovat todella kaukana ideologisesti toisistaan. Ja perkele, jos tätä erottelua ei mitenkään voi muuten tehdä, niin sen voi tehdä sillä, että ainoastaan liberaali oikeisto voi käyttää fasismia valtansa pönkittämisen kantoaasina. Juuri niinkuin Juha Sipilä on hallituksensa kanssa tehnyt.