tiistai 20. kesäkuuta 2017

Poliisi Prideilla

Nyt poliisit saivat luvan! Kauan odotettuaan poliisit saavat tänä vuonna marssia Pridessa univormussa.

Ja kuinka ollakaan tämä on herättänyt närää. Mutta aivan toisessa ryhmässä kuin voisi olettaa. Tai varmasti siellä Suomi ensin -ryhmässäkin on järkytytty, mutta siellä järkytytään mistä tahansa, mikä ei tue jokaisen pelkkään omaan napaan tuijottamista. Yllättäin osa lgbt:n oikeuksien puolustajista pitää poliisin osallistumista huonona asiana. Tämä on typerää!

Ymmärrän kyllä, että lgbt:llä on vyön alla monta huonoa kokemusta poliiseista. Ja ymmärrän, että pelkotiloja on vaikea ylittää. Tässä pöyristymisessä on kumminkin vakava faktuaalinen virhe. Poliisit ovat osallistuneet Pridelle jo vuosia. Nyt he vain saivat luvan tehdä sen virkapuvussa. Kun viime vuonna totesin Priden saavuttaneen tietyn saturaatiopisteen jonka seurauksena oman vahvuuden tunnossa aletaankin käänteisesti syrjimään niitä, joiden ei oleteta kuuluvan seksuaalivähemmistöön, tarkoitin sillä juuri tätä.

Kaikkein pahinta tässä olettamuksessa, että marssille osallistuvat poliisit, jotka siis tosiaan ovat ennenkin osallistuneet Pridelle, eivät olisi asian puolella on se, että tämä paskanheitto osuu meitä kaikkia naamaan. Nyt kun todella voidaan rakentaa siltaa virkavallan suuntaan, ja tuoda poliisien kahvipöytiin enemmän positiivista keskustelua, niin osa jengistä alkaa nillittää miten väärin se on, että poliisi osallistuu tähän yhteiseen asiaan.

Jos siis sinua oikeasti pelottaa, että Pridessa marssii poliiseja virkapuvussa, niin nyt on se hetki voittaa omat ennakkoluulosi ja käydä keskustelua heidän kanssaan. Sitä varten Pride on tehty, ja saattaa olla, että sinäkin kehityt ihmisenä.

Kaikille hauskaa tulevaa Pridea, ehkä nähdään siellä!