keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Yhteenveto

Huhhuh! Onpas ollut viikko, eikä olla kuin vasta keskiviikossa...

Maanantaina nähtiin jännitysnäytelmä, painosanalla näytelmä, jossa kytättiin sateessa Kesärannan portin lävitse kulkeneita saksalaismerkkisiä autoja. Nyt keskiviikkona tiedämme, että näytelmän keskiössä ollut jäätävä spede oli pihalla tilanteesta jo ennen kuin saapuikaan paikalle. Oma epäilykseni tosiaan oli, että kun Juha sanoi, että hallitus kaatuu, niin se ei välttämättä kaadu sittenkään. En siksi, että minulla olisi ollut minkäänlaista valistusta asiasta, vaan siksi että kun Juha sanoo jotain, ei se 100%:n varmuudella ole sitä kuitenkaan.

Tiistaina se sitten repesi... Timo käänsi takkinsa, housunsa ja sukkansakin ympäri. Tavallaan ymmärrettävää, sillä Timon elämäntyö oli valunut hiekkaan ja sen näki jo lauantaina naamasta, kun puoluekokouksen puheenjohtajan vaalitulos oli taulussa. Tänään keskiviikkona saimmekin tietoomme, että Mustassa Kynnyksessä juotiin alkoholia ja tehtiin katkera päätös.

Timon suuriksi virheiksi muodostuivat seuraavat teot:

1. Timo piti puoluettaan liian pitkään vahvasti omana liikkeenään. Hän ei jakanut vastuuta riittävän ajoissa muille luottamilleen henkilöille, jolloin he olisivat saaneet vahvemman aseman puoluepäiville.

2. Timo päätyi ääniahneuksissaan antamaan sijaa sellaisille henkilöille, joiden kanssa ei itse halunnut tehdä yhteistyötä. Jossain vaiheessa toukokuuta tämä oli valjennut hänelle itselleenkin ja kabineteissa alettiinkin rakentaa sadetakeista lauttaa suureen pakoon.

Mitä ilmeisimmin kovan luokan rasistina tunnettu jäätävä spede oli Timolle hyvä renki, mutta huono isäntä.

Ilmiselvää on se, että tämän viikon tapahtumien jälkeen jäljellä on pelkästään häviäjiä. Hallitus näyttää entistäkin epäluotettavammalta, eikä välikysymyksistä tule helppoja. Pyrkimykset toteuttaa uudistuksiksi kutsuttuja kleptokraattisia toimenpiteitä näyttävät entistä ahneemmilta, eikä kansa enää luota hallituksen ministereihin, jotka naamat peruslukemilla näyttelivät silkan farssin kansalaisille poliittisen valtapelin nimissä.

Juhan sanat "ei niin saa rakastua tähän tehtävään, että luopuisi arvoista" ovat siis samaa valhetta kuin kaikki muukin mitä mies on meille suustaan päästänyt eduskuntavaalien ensimetreistä saakka.