torstai 30. marraskuuta 2017

Tänään tekisi mieli tappaa teidät kaikki

Tämän päivän merkittävimmäksi keskustelunaiheeksi on näemmä muodostunut Youtubesta kadonneet musiikkikappaleet. Biisien katoamisen taustalla on ollut Teoston ja Googlen käymät neuvottelut tekijänoikeuskorvauksista.

Kuvaavaa keskustelun sävyssä on ollut se, että syylliseksi biisien katoamiseen Youtubesta on lähtökohtaisesti leimattu Teosto. Tämä siitä huolimatta, että Teosto ja Youtube ovat saaneet sopimuksen aikaan ja Youtube on täysin yksipuolisesti estänyt videoiden näkymisen Suomessa. En tiedä mitään niin selkeää alaa jossa jokainen kaduntallaaja on valmis polkemaan työn suorittajan oikeuksia kuin kulttuuriala. Yleisö ei selkeästi ole valmis maksamaan omasta elämänlaadustaan penniäkään.

Tällaiset someraivoamiset taiteentekijöiden etujärjestöä kohtaan aiheuttavat henkilökohtisesti minussa ihmisvihaa. Olen itse saanut kuulla laittoman monta kertaa kuinka ilmaiseksi tekemäni kulttuurityö on varkaus koko yhteiskunnalta samalla kun itse kulutetaan ilmaiseksi toisten tekemiä tuotteita.

Olen aina yrittänyt pitää kiinni siitä, että teen taidetta juuri edistääkseni ihmisten hyvinvointia. Tänään tekisi mieli tappaa teidät kaikki.