tiistai 19. kesäkuuta 2018

Julistetun aatteen ja toteutuksen ristiriita

Minua aina hämmentää, kun Juhana Vartiaiselle annetaan palstatilaa. Vartiainen on poliitikkona suunnilleen samaa tasoa, kuin lukiolainen joka saa pitkässä matematiikassa A:n. Laskut on kyllä tehty huolellisesti, mutta tehtävänantoa ei ole ymmärretty.

Vartiainen kehuu tekevänsä kovaa politiikkaa. Ja sitä se voi ihan hyvinkin olla, mutta se on myös tavattoman huonoa ja lyhytnäköistä politiikkaa. Vartiainen ei myöskään ymmärrä, että tilastollinen työttömyyden lasku ei ole yhtä kuin työttömyyden todellinen lasku. Hänen ajamansa politiikka muuttaa vain työttömyyden laskentatapaa.

Eniten kumminkin minua häiritsee Vartiaisen tapa vetää stahanovit pöytään: "Jokaisella on velvollisuus elättää itsensä." Viimeksi kun minä valistuksen ajan kirjoituksia olen tarkistanut, niin siellä painotettiin yhdeksi ihmisarvoisen elämän perustaksi oikeus elättää itsensä.

Sitä voisi kuvitella, että libertaristit olisivat edes John Lockensa lukeneet, mutta mitä Vartiaista ja hänen nykyaikaisia aateveljiään katselee, niin yhä enemmän vaikuttaa siltä, että heidän henkinen oppi-isänsä on Pol Pot.

Kohta joku noista Aktiivimallia väkisin yhteiskuntaan ajavista hölmöistä julistautuu varmaan sosialistiksi...