keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Jussi

MTV:n kolumnissaan Jussi Halla-aho pohdiskelee demokratian etymologiaa todeten, että globalismi ei ole yhtä kuin demokratia. Ja se on aivan totta. Sen sijaan on todettava, että Halla-ahon näkemys demokratian tilasta noin muuten on joko yltiöoptimistinen, tai yltiöopportunistinen.

Demokratia on kriisissä ja siihen ei tarvita todisteeksi muita kuin Jussin itsensä aiemmin tekemät demokratian vastaiset lausunnot, joihin kuuluvat mm. näkemykset Kreikan talouskriisistä. Halla-aho tuolloin antoi ymmärtää, että sotilasjuntta olisi demokratiaa parempi vaihtoehto. Populistit ovat melkolailla järjestelmällisesti demokratiaa purkavia tekijöitä politiikassa, ja siitä on maailma pullollaan esimerkkejä, ja ainakin minusta vaikuttaa siltä, ettei Jussi ole poikkeus, vaikka hän populistina onkin mahtailevaa sorttia.

On myös todettava, että Jussi jatkaa tutulla linjalla, jossa hän syyttää Kreikan kansaa Kreikan talouskriisistä siitä huolimatta, että todelliset syylliset olivat aikanaan vuosikymmeniä korruptoituneesti ja opportunistisesti toiminut oikeistohallinto joka kahmi leijonan osan valtion velkana ottamista rahoista omiin taskuihinsa. Hän myös väittää, että eurooppalaiset joutuvat tästä maksumiehiksi, vaikka todellinen maksaja on kriisiin syyttömät kreikkalaiset, jotka maksavat tälläkin hetkellä terveyden, koulutuksen ja elintason menetyksillä valtavaa velkaa Angela Merkelin puristaessa kaulinta ovenpielessä.

Jussia näyttää myös vituttavan suunnattomasti ihmisten liikkuvuus EU:n sisällä. On todettava, että ihan hiljattain hän äänesti omaa parastaan vastaan, kun hän vastusti ulkomaisen työvoiman tasapalkkaisuutta vastaan isäntämaassa. Jussi ei kaiketi osaa ynnätä päässään, että ulkomaisen työvoiman palkkaaminen muuttuu vähemmän houkuttelevaksi valtaosalla aloista silloin, kun sen hinta on sama kuin kotimaisella työvoimalla. Varsinkin kun uusi säädös vaatii myös työnantajia majoittamaan ulkomaisen työvoiman, jos heillä itsellään ei ole sitä valmiina.

Jussi perustelee kaikkea tätä turvallisuudella ja erityisesti kansan tuntemuksella turvallisuudesta. Jussi joko tahallisesti tai vahingossa unohtaa kumminkin mainita, että hänen ja muiden populistien tuottama turvallisuus on vain haavekuva stagnaatiosta joka murtuu sillä sekunnilla, kun populistit alkavat pyörittää yhteiskuntaa. Näin on käynyt aina! Jos haluaa tämän päivän esimerkin, niin Venezuela on siihen oikein hyvä, vaikka populismi onkin siellä maalattu sosialismin pukuun.

On myönnettävä, että Jussi onnistui kolumnissaan ja hän tekee teräviä havaintoja ympäröivästä maailmasta. Se vaan kun Jussi haluaisi korjata virheet maailmasta sulkemalla silmät, korvat ja rajat; maailma lakkaa olemasta poskellaan, kun piiloudutaan tynnyriin ja ollaan ihan hiljaa. Siitä on kyllä annettava pisteitä, että Jussi myöntää politiikkansa olevan taantumuksellista, vaikka tekeekin sen lainausmerkeissä. Hän ei kuitenkaan ymmärrä, että hänen ajamaansa politiikkaa ei seuraa kaksi askelta eteenpäin vaan pysähtyneisyys.

Ja niin, sen vaeltavan työvoiman ongelman voi ratkaista myöskin siten, että ajetaan sellaista kansainvälistä yhteisöä, jossa kaikki saavat kohtuullisen elannon. Kehtaan kumminkin spekuloida, että Jussi ei ihan tällaista arvomaailmaa kannata...